Aikon reflection

Superiorna fotozaščita & obnova DNA v 1 izdelku

Aikon antioxidant

Superoksid dizmutaza & encimi za obnovo DNA

Aikon ideal sunscreen

Prvi idealni fotozaščitni izdelek na slovenskem tržišču

Aikon measured

Izdelano na podlagi 10.000+ dermadiagn. meritev

Aikon hypoallergenic

Hipoalergena formula – dermatološko testirano

Aikon vegan

Vegansko

Aikon advanced skin therapy

Znanstveno dokazani rezultati

Krema za obraz Homeostasis Complex SFP 25 – dnevna nega

63,20 

50 ml
Special discount

posebna ponudba

Special free delivery

brezplačna dostava

vrhunska kakovost
Send as gift

pošljemo kot darilo

Edinstvena zaščita pred soncem

Edinstvena dnevna krema AIKON Homeostasis Complex SPF25 UVA je prvi slovenski izdelek za zaščito pred soncem, ki ustreza mednarodnim znanstvenim standardom idealnega izdelka za zaščito kože pred soncem. Napredna formulacija vključuje kar trojno zaščito: širokospektralne in nealergene filtre UV, VL, HEV ter IR; širokospektralne antioksidante, ki so sposobni nevtralizirati različne proste radikale, ter encime, ki odpravljajo že nastale fotopoškodbe. Izdelek vzdržuje ravnovesje med UV, VIS, HEV in IR sevanjem sonca in kožo, zmanjšuje negativne in ohranja pozitivne učinke celotnega sončnega spektra, homogeno ublaži vsa območja sevanja in doseže idealno fotozaščito kože ter s tem spektralno homeostazo.

Povprečna ocena
5/5
Aikon support chat
Imate vprašanje o izdelku?

Krema za obraz Homeostasis Complex SFP 25 – dnevna nega

Superiorna dnevna krema za najzahtevnejše

1.Vidno navlažena, pomlajena koža 

Kompleks klinično dokazano deluje proti vidnim znakom staranja, kožo ohranja navlaženo, bolj elastično in z manj gubami. Negovalne in vlažilne sestavine naredijo na koži neokluziven film, ki omogoča sintezo lipidov in s tem obnovo barierne funkcije. Preprečuje izgubo vode in vzdržuje homeostazo kože

Izdelek je posebej primeren za hiperreaktivno (občutljivo) kožo in kožo, nagnjeno k alergijam na sonce. 

2. Fotostabilna, zanesljiva zaščita pred celotnim spektrom sončnega sevanja 

Za vsakodnevno nego kože je ključna fotostabilna in nealergena UVA zaščita, zaščita pred vidnim VL (HEV) in infrardečim sevanjem (IR), saj je ta del sevanja sprožilec nastanka prezgodnjega staranja, hiperpigmentacij in fotoalergijskih reakcij kože. 

Napredna formulacija AIKON Homeostasis Complex SPF25 UVA učinkovito ščiti kožo pred celotnim spektrom sevanjem sonca, s poudarkom zaščite pred UVA in HEV sevanjem. Patentirane aktivne sestavine zaznajo in odpravljajo že nastale fotopoškodbe na koži, vključno z inflamacijo, eritemom in poškodbami na DNA.  

3. Napredna 3-stopenjska zaščita kože pred soncem
Hipoalergena formula vsebuje 3-stopenjsko zaščito kože:

 • primarno zaščito – skrbno izbrana kombinacija organskih in fizikalnih nealergenih UV filtrov vključuje kar dva širokospektralna UV filtra ter popolnoma naravne patentirane komplekse mikosporinov in arabskega bombaža, ki dodatno ščitijo kožo pred UVA (UVAII, UVAI) sevanjem, vidnim delom svetlobe ter infrardečem spektru.  
 • sekundarno zaščito najmočnejše, stabilne in širokospektralne antioksidante: superoksid dismutazo, kombinacijo vit C in E, Q10, alfa-lipojično kislino ter polifenole, ki nevtralizirajo škodljive učinke prostih radikalov ter koži omogočajo antioksidativno homeostazo (ravnovesje).
 • podaljšano zaščito: »DNA repairing ezymes« – skupino encimov, ki prepoznajo in so sposobni popraviti že nastale poškodbe na DNA celic, povzročene s sevanjem sonca.

Izdelek je primeren za vse tipe kože, še posebej pa ga svetujemo za: 

 • kožo, nagnjen k alergijam na sonce,
 • hiperpigmentacije, hiperreaktivno in občutljivo kožo,
 • kožo s poškodovano bariero,
 • aknavo kožo in rozaceo,
 • atopijski in seboroični dermatitis,
 • fotopoškodbe kože,
 • kožo, preizpostavljeno soncu,
 • kožo z vidnimi znaki staranja (hiperpigmentacije, gube, izražen relief kože, upadel tonus, elastoze, hipertrofija),
 • kot preventivo pri kožah vseh starosti.

AIKON Homeostatis Complex SPF25 UVA zagotavlja:  

 • širokospektralno zaščito pred sevanjem sonca: UVB, UVAI, UVAII, VIS, HEV, IR,
 • širokospektralno antioksidantno zaščito pred prostimi radikali,
 • preprečuje nastanek rdečice in hiperpigmentacij,
 • ščiti in popravlja fotopoškodbe na celičnem nivoju,
 • preprečuje nastanek neelastične kože,
 • daje občutek ugodja – mehko, gladko  ter dolgotrajno navlaženo povrhnjico,
 • porast volumna dermisa – povečano izgradnjo kolagena,
 • zmanjšana atrofija dermisa – preprečevanje razgradnje dermalnega matriksa,
 • vidno zmanjšana nagubanost in globina gub, 
 • zmanjšano hiperreaktivnost kože ter obnovljena kožna bariera.

Pospešeno staranje je v veliki meri odvisno od izpostavljanja soncu. Sevanje sonca je za kožo neizogibno, koža obraza pa mu je izpostavljena 365 dni v letu. Ste vedeli, da sončni žarki niso prisotni samo na prostem? Prehajajo namreč tudi čez vodo in steklene površine, sevanje sonca sta tudi vidni del svetlobe in infrardeče sevanje. Izpostavljenost soncu pospešuje staranje in predstavlja tveganje za zdravje, zato je zaščito pred sevanjem sonca priporočljivo vključiti v vsakdanjo nego obraza.

Medtem ko je za pozitivne učinke sonca dovolj le nekajminutna izpostavitev soncu, se ob daljši izpostavitvi aktivirajo mehanizmi, ki še več ur in celo dni po prekinitvi izpostavljenosti soncu v koži sprožajo procese, ki koži škodujejo.

Kako se koža odzove na sevanje sonca? 

Koža se na vsakokratno izpostavljenost sevanju sonca odzove z vnetnim odgovorom (tudi, če ne nastane opeklina). Poškodbe in spremembe nastajajo tako na strukturni (bariera, kolagen, elastin) kot na celični ravni  – nastanejo: 

 • hiperpigmentacije
 • kapilare postanejo številčnejše in prepustnejše, kar se izraža z rdečico na obrazu,
 • zaradi poškodbe bariere postane vrhnji del vrhnjice izsušen in prepusten ter občutljivejši za dražljaje iz okolice. 
 • poveča se možnost za alergijske odzive.

 

Poškodbe na celičnem nivoju se, v kolikor niso odpravljene, skozi čas akumulirajo, kar ima ključno vlogo pri pospešenem staranju in predstavlja tveganje za zdravje.

Sevanje sonca ob stiku s kožo tvori različne vrste prostih radikalov, ki oksidirajo različne proteine kože. Vsaka celica vsebuje sistem, imenovan proteasom, ki je odgovoren za razgradnjo oksidiranih proteinov in njihovo obnovo, kar je pomemben proces tako za kožo kot za celo telo. Sevanje sonca, proteasom in njegovo aktivnost prizadene. Celice kopičijo oksidirane proteine, kar povzroča kopičenje poškodb.

Poškodbe DNK – dejavnik tveganja za zdravje! 

Poškodbe DNK, ki so eden glavnih dejavnikov tveganja za zdravje in odgovorne za pospešeno staranje, so v glavnem posledica ultravijoličnega sevanja (UV-R). UV filtri v izdelkih za fotozaščito delujejo preventivno, a so hkrati brezpredmetni, ko enkrat pride do poškodbe DNK.

Zato zadnje strokovne smernice kot ključni vidik pri formuliranju idealnega fotozaščitnega izdelka priporočajo vključevanje aktivnih sestavin za podaljšano zaščito, kot so »DNA repairing enzyms«, ki zaznajo in popravljajo že nastale poškodbe na DNA.

AIKON – znanstveno dokazano učinkoviti izdelki z  merljivimi učinki 

Aikon, »profesionalna« kozmetika je osredotočena na zagotavljanje vrhunske, znanstveno potrjene in strokovno preizkušene kozmetike najvišjega standarda kakovosti in učinkovitosti. 

AIKON izdelki so narejeni na podlagi dermodiagnostičnih meritev več kot 10.000 vrst kože, od tega so bili dermatološki, SPF in občutljivostni testi narejeni na 50 testirancih, od tega kar 25 alergikov. Vsi izdelki AIKON so plod lastnega znanja, neštetih ur, vloženih v analizo potreb kože, osnova pa vedno izhaja iz medicinskih znanj in znanstvenih publikacij. Formuliranje izdelkov izhaja iz predhodnih dermadiagnostičnih meritev in ne samo naknadnih učinkovitostnih meritev – ostala industrija ponavadi izvaja samo učinkovitostne študije, ne pa tudi predhodnih študij. 

V formulacije AIKON vstopajo samo učinkovine ki imajo znanstveno dokazano delovanje in v koncentracijah ki so podprte v znanstveni literaturi. Pri formuliranju se ne oziroma na trende, mnenja ali modo, temveč je naša edina osrednja točka le znanost. Vse naše delo, ravnanja in želje se podrejajo edini avtoriteti: potrebi vaše kože. 

Naša prioriteta so celostne potrebe vaše kože.

Osnovna prioriteta filozofije AIKON je celostni pristop do kože. V fokusu je koža in ne izdelek, zato celostna obravnava AIKON zajema dermodiagnostične meritve, linijo kozmetike in prehranska navodila, ki vzajemno delujejo za najbolj učinkovite rezultate na vaši koži.

AIKON kozmetična linija deluje po principu skinimalizma, kjer je manj zares več. Primarno so izdelki usmerjeni v preprečevanje prezgodnjega staranja, sekundarno pa so ciljno usmerjeni v določene problematike. S kozmetiko AIKON privoščite svoji koži strokovno, profesionalno in preverjeno terapijo, ki bo poskrbela za svež in pomlajen videz, vaši koži pa dala zdrav lesk. 

AIKON Homeostasis Complex SPF 25 uporaba

Podrobnosti

Formulirano in narejeno v Sloveniji:

 • Sestavine najvišje kakovosti, ki jih redno preverjamo in testiramo 
 • Izdelano na podlagi 10.000+ dermadiagnostičnih meritev
 • Nekomedogeno 
 • Maksimalne, še dovoljene koncentracije učinkovin
 • Brez psevdoznanosti
 • Na podlagi znanstvenih raziskav in dognanj 
 • Primarno namenjeno dermatologom 
 • Brez dišav ali barvil 
 • Brez odvečnih sestavin 
 • Brez GMO (gensko spremenjenih organizmov)
 • Narejeno z izključno veganskimi sestavinami 
 • Brez parabenov, ftalatov, petrokemikalij, triklosana
 • Brez alergenih konzervansov, emulgatorjev in dišav
 • Prijazno mikrobiomu kože

Izdelano v skladu z GMP (dobro proizvodno prakso) in ISO kontrolo kakovosti.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Senta Frol_1
Aikon sem izbrala, ker so izdelki dovršeni, sestavine skrbno izbrane in dajejo moji koži vse, kar potrebuje. V liniji najdem vse za vsakodnevno nego, od ritualov čiščenja do nočnega tretmaja. Njihova zadnja izdelka, kremi Night Intervention Complex in Homeostasis Complex, pa sta »cherry on top«.
Senta Frol
Zdravnica
Tina Naraglav_1
Aikon izdelke uporabljam, ker je vanje vloženega ogromno znanja in raziskovanja in popolnoma zaupam timu, da vedno naredijo najboljše. Tako kvalitetni izdelki so redkost, ki jo znam ceniti. Moja najljubša sta Woman Essential Elements in Homeostasis Complex SPF 25.
Tina Naraglav
Vodja marketinga
Spela Jeric_1
Za nakup Aikona so me prepričala številna priporočila dermaestetikov ter prijateljic, profesionalno zaledje znamke Aikon, celostni pristop, inovacijski elementi izdelkov, strokovni pristop in nasveti pri nakupu ter dejstvo, da gre za slovensko znamko. Rešila sem svoj večni problem reakcije na stres (mozoljčki, deloma rdečica, srbenje) ter trenutno težavo z opečeno kožo.
Špela Jerič
Specialistka za korp. komunic.

Ocena izdelka

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pogosta vprašanja

Aikonova ekipa vrhunskih formulatorjev je z vso skrbnostjo za maksimalno zaščito kože, a hkrati z zavedanjem, da je za veliko uporabnikov in pri vsakodnevni uporabi lahko bela sled moteča, ustvarila prefinjen dnevni kompleks z dodano zaščito proti sevanju sonca, ki ne pušča bele sledi, kljub učinkoviti vsebnosti mineralnih filtrov v formulaciji.

Homeostasis Complex SPF25 vsebuje »DNA repairing enzymes« – najsodobnejšo učinkovino za boj proti poškodbam kože, nastalih zaradi izpostavitve kože sevanju sonca. Medtem ko UV filtri ščitijo kožo pred nastankom poškodb, postanejo v trenutku, ko poškodba nastane, brezpredmetni. Že nastale poškodbe zaradi sevanja sonca klinično dokazano odstranjujejo »DNA repairing enzymes«. Ti zaznavajo in odpravljajo že nastale poškodbe na celicah kože. »DNA repairing enzymes« spadajo med fotoliaze – skupino encimov, ki za svojo aktivacijo in popravilo DNA celice potrebujejo vidno svetlobo, zato je priporočljivo, da mesto nanosa za nekaj minut izpostavimo vidni svetlobi in tako aktiviramo »DNA repairing enzymes«.

Homeostasis Comples SPF25 vsebuje najsodobnejšo kombinacijo nealergenih in stabilnih filtrov pred sevanjem sonca, za maksimalno zaščito kože v mikro obliki, brez nano delcev.
· Široko-spektralni kemični UV filter (UVB, UVA II in UVA I): Tinosorb S
· Široko-spektralni mineralni UV in HEV filter (UVB, UVA II, UVA I in HEV): Cinkov Oksid (mikro-enkapsuliran)
· UVB in UVAII filter: Titanijev Dioksid (mikro-enkapsuliran)
· UV, VIS + HEV in IR: Arabski Bombaž – ekocertificiran
· Dodatna zaščita na UVA: MAAs – Makro Alge

Homeostasis Complex SPF25 je dnevna krema z dodano zaščito proti sevanju sonca za vsakodnevno uporabo. Za potrebe dnevnih migracij (služba, trgovina, različni opravki …) zadostuje nanos izdelka na področje obraza (ter vratu in dekolteja, če sta izpostavljena soncu) v takšni količini, da enakomerno pokrije področje. Med dnevne migracije štejejo vsi tisti premiki, kjer nismo dlje časa izpostavljeni sevanju sonca.

Če smo sevanju sonca izpostavljeni dlje časa, si lahko pri določanju količine nanosa pomagamo s pravilom čajne žličke. Na področje, ki ga želimo zaščititi, nanesemo 3 ml oz. malo več kot pol čajne žličke za vsako področje posebej (obraz, vrat, dekolte).

Spoznajte AIKON

AIKON je slovenska blagovna znamka, ki svoj slogan “Advanced Skin Therapy” uresničuje skozi učinkovito in celostno reševanje problematik kože. Aikonov celostni pristop je osebno prilagojen in predstavlja protiutež “one size fits all” rešitvam.

Razvoj izdelkov AIKON temelji na več kot 10.000 IN VIVO meritvah kože, ki dajejo izjemno natančen vpogled v različna stanja in potrebe kože. AIKON je prvi producent na svetu, ki formulira izdelke na podlagi obsežnih lastnih demografskih meritev in uvaja v profesionalni kozmetični sektor »EVIDENCE BASED« prakso, katere praktične odločitve temeljijo na relevantnih znanstvenih raziskavah, najnaprednejšem znanju ter merljivih rezultatih.

AIKON priporoča

 • 0.0/5
  23,60 
 • 5/5
  69,37