Aikon all skin types

Za vse vrste kože

Aikon skincare

Neguje poškodovano bariero kože

Aikon vegan

Vegansko

Aikon parfume

Neodišavljeno

Aikon measured

Izdelano na podlagi 10.000+ dermadiagn. meritev

Aikon ph

pH 4,7

Aikon advanced skin therapy

Znanstveno dokazani rezultati

Tonik za obraz pH Balance

23,49 

200 ml
Special discount

posebna ponudba

Special free delivery

brezplačna dostava

vrhunska kakovost
Send as gift

pošljemo kot darilo

Pomirite in zmanjšajte rdečico

Pomirite in zmanjšajte rdečico z AIKON pH Balance Solution, tonikom na osnovi fiziološke raztopine, ki deluje antiseptično in izotonično. Nežen tonik zagotavlja čisto površino kože, medtem ko njegove izotonične lastnosti ohranjajo ravnovesje v celicah, delujejo vlažilno in preprečujejo izgubo vlage. Visoka koncentracija d-pantenola in alantoina  zmanjšuje rdečico in deluje na kožo blagodejno. 

Povprečna ocena
0.0/5
Aikon support chat
Imate vprašanje o izdelku?

Tonik za obraz pH Balance

Blagodejno za bariero in naravno ravnovesje kože

1. Napredna fiziološka raztopina za antiseptičen in izotoničen učinek 

Osnova tonika AIKON pH Balance Solution je fiziološka raztopina, ki deluje antiseptično in izotonično:

 • antiseptično delovanje zagotavlja čisto površino kože,
 • izotonične lastnosti fiziološke raztopine ohranjajo v celicah ravnovesje tekočin, delujejo vlažilno ter preprečujejo nadaljnjo izgubo vlage.

Zagotavljanje ravnovesja tekočin v celicah kože je še posebej pomembno pri površinsko poškodovani koži, saj blagodejno vpliva na procese obnove.

2. Pomirjujoče sestavine zmanjšujejo rdečico 

Visoke koncentracije pomirjujočih učinkovin d-pantenola in alantoina zmanjšujejo rdečico in delujejo na kožo blagodejno. 

Izdelek je primeren za vse tipe kože po klasični razdelitvi, še posebej pa ga svetujemo za: 

 • občutljivo in hiperreaktivno kožo,
 • poškodovano bariero kože,
 • po invazivnih in intenzivnih dermakozmetičnih postopkih (pilingi, microneedling, microdermoabrazija, IPL-postopki, RF, voskanje in vse druge obravnave, ki dražijo kožo),
 • kuperozo in rozaceo,
 • seboroični dermatitis,
 • akne.

AIKON pH Balance Solution da vaši koži: 

 • uravnan biološki pH kože
 • pomirjeno in navlaženo kožo
 • čisto kožo brez iritacij

AIKON – znanstveno dokazano učinkoviti izdelki z  merljivimi učinki 

Aikon, »profesionalna« kozmetika je osredotočena na zagotavljanje vrhunske, znanstveno potrjene in strokovno preizkušene kozmetike najvišjega standarda kakovosti in učinkovitosti. 

AIKON izdelki so narejeni na podlagi dermodiagnostičnih meritev več kot 10.000 vrst kože, od tega so bili dermatološki, SPF in občutljivostni testi narejeni na 50 testirancih, od tega kar 25 alergikov. Vsi izdelki AIKON so plod lastnega znanja, neštetih ur, vloženih v analizo potreb kože, osnova pa vedno izhaja iz medicinskih znanj in znanstvenih publikacij. Formuliranje izdelkov izhaja iz predhodnih dermadiagnostičnih meritev in ne samo naknadnih učinkovitostnih meritev – ostala industrija ponavadi izvaja samo učinkovitostne študije, ne pa tudi predhodnih študij. 

V formulacije AIKON vstopajo samo učinkovine ki imajo znanstveno dokazano delovanje in v koncentracijah ki so podprte v znanstveni literaturi. Pri formuliranju se ne oziramo na trende, mnenja ali modo, temveč je naša edina osrednja točka le znanost. Vse naše delo, ravnanja in želje se podrejajo edini avtoriteti: potrebi vaše kože. 

Naša prioriteta so celostne potrebe vaše kože 

Osnovna prioriteta filozofije AIKON je celostni pristop do kože. V fokusu je koža in ne izdelek, zato celostna obravnava AIKON zajema dermodiagnostične meritve, linijo kozmetike in prehranska navodila, ki vzajemno delujejo za najbolj učinkovite rezultate na vaši koži.

AIKON kozmetična linija deluje po principu skinimalizma, kjer je manj zares več. Primarno so izdelki usmerjeni v preprečevanje prezgodnjega staranja, sekundarno pa so ciljno usmerjeni v določene problematike. S kozmetiko AIKON privoščite svoji koži strokovno, profesionalno in preverjeno terapijo, ki bo poskrbela za svež in pomlajen videz, vaši koži pa dala zdrav lesk.

AIKON pH Balance Solution uporaba

Podrobnosti

Formulirano in narejeno v Sloveniji:

 • Sestavine najvišje kakovosti, ki jih redno preverjamo in testiramo 
 • Maksimalne, še dovoljene koncentracije učinkovin
 • Brez psevdoznanosti
 • Na podlagi znanstvenih raziskav in dognanj 
 • Primarno namenjeno dermatologom 
 • Brez dišav ali barvil 
 • Brez odvečnih sestavin 
 • Brez GMO (gensko spremenjenih organizmov)
 • Narejeno z izključno veganskimi sestavinami 
 • Brez parabenov, ftalatov, petrokemikalij, triklosana
 • Brez alergenih konzervansov, emulgatorjev in dišav
 • Prijazno mikrobiomu kože 
 • Za dermatologe

Izdelano v skladu z GMP (dobro proizvodno prakso) in ISO kontrolo kakovosti.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Spela Jeric_1
Aikonovi izdelki so podprti z znanostjo, so inovativni, izdelani na podlagi meritev in z rezultati, ki jih lahko vidiš.
Špela Jerič
Specialistka v službi za korp. komunic.
Katja Kerin_1
Všeč mi je, da je nabor izdelkov relativno ozek, tako da ne potrebujem celega "arzenala" kremic, čeprav uporabljam vse izdelke - od čistila, tonika, seruma in dnevne ter nočne kreme.
Katja Kerin Rozman
Mag. ekonomije
Senta Frol_1
Aikon sem izbrala, ker so izdelki dovršeni, sestavine skrbno izbrane in dajejo moji koži vse, kar potrebuje. V liniji najdem vse za vsakodnevno nego, od ritualov čiščenja do nočnega tretmaja. Njihova zadnja izdelka, kremi Night Intervention Complex in Homeostasis Complex, pa sta »cherry on top«.
Senta Frol
Zdravnica

Ocena izdelka

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pogosta vprašanja

pH kože se po vsakem umivanju ali samo spiranju z vodo spremeni. Prav tako na spremembo pH kože vplivajo različni estetski postopki, prehrana in bolezni. Spremenjen pH koži škoduje, saj poškoduje bariero kože in odpre okno za razvoj koži škodljivih mikroorganizmov.
pH Balance Solution koži povrne pH na biološko vrednost 4,5–5,5. Dodana laktična kislina skupaj z drugimi učinkovinami kožo vlaži in obnavlja bariero kože, ohranja zdrav mikrobiom kože in spodbuja pomembne procese obnove kože.

pH Balance Solution uporabljamo dvakrat na dan – zjutraj in zvečer. Na kožo ga nanesemo po vsakem umivanju ali spiranju z vodo. Pri suhi koži priporočamo opustitev jutranjega čiščenja kože s čistilom ali umivanja obraza z vodo. Obraz osvežimo samo s pH Balance Solution.
Izdelek lahko nanesemo na kožo obraza neposredno z blazinicami prstov ali posredno z vato ter pustimo na koži. Izdelka ne spiramo.

Ne skrbite, pH Balance Solution ne izsušuje kože, ker ne vsebuje alkohola. Ravno nasprotno, kožo vlaži, obnavlja bariero in jo neguje. Zaradi nižje pH vrednosti izdelka in laktične kisline se lahko na koži pojavi ščemeč občutek, kar je lahko znak poškodovane bariere. pH Balance Solution obnavlja bariero, zato kljub ščemenju izdelek uporabljajte naprej, saj bo, ko se bo bariera obnovila (v približno 3-4 tednih), občutek ščemenja izzvenel. Če bi bilo ščemenje intenzivnejše in bi se ob tem pojavila rdečica, uporabljajte izdelek vsak drugi dan, enkrat na dan, dokler ščemeč občutek ne izzveni. Ko ščemeč občutek izzveni, uporabljajte izdelek dvakrat na dan.

Spoznajte AIKON

AIKON je slovenska blagovna znamka, ki svoj slogan “Advanced Skin Therapy” uresničuje skozi učinkovito in celostno reševanje problematik kože. Aikonov celostni pristop je osebno prilagojen in predstavlja protiutež “one size fits all” rešitvam.

Razvoj izdelkov AIKON temelji na več kot 10.000 IN VIVO meritvah kože, ki dajejo izjemno natančen vpogled v različna stanja in potrebe kože. AIKON je prvi producent na svetu, ki formulira izdelke na podlagi obsežnih lastnih demografskih meritev in uvaja v profesionalni kozmetični sektor »EVIDENCE BASED« prakso, katere praktične odločitve temeljijo na relevantnih znanstvenih raziskavah, najnaprednejšem znanju ter merljivih rezultatih.

AIKON priporoča

 • 0.0/5
  23,60 
 • 5/5
  69,37