Aikon all skin types

Za vse vrste kože

Aikon wrinkles

Vidno odpravlja gube

Aikon photocare

Odpravlja fotopoškodbe

Aikon balance

Uravnovesi bariero kože

Aikon measured

Izdelano na podlagi 10.000+ dermadiagn. meritev

Aikon vegan

Vegansko

Aikon advanced skin therapy

Znanstveno dokazani rezultati

Antiage krema Night Intervention Complex – nočna nega

68,30 

50 ml
Special discount

posebna ponudba

Special free delivery

brezplačna dostava

vrhunska
kakovost

Send as gift

pošljemo kot darilo

Nočni kompleks za intenzivno obnovo

Prijeten nočni kompleks odpravlja fotopoškodbe in obnavlja kožo med spanjem. Bogata sestava vsebuje napredne učinkovine proti staranju, obnavlja elastičnost in tonus kože ter vidno odpravlja gube in zmanjšuje njihovo globino. Močna medicinska zelišča, vitamina E in C ter probiotiki vzpostavijo homeostazo kože, medtem ko omega maščobne kisline zadržujejo vlago v koži. Ker deluje kot dermalno polnilo, vaši koži podarja pomlajen in svež videz. 

Povprečna ocena
5/5
Aikon support chat
Imate vprašanje o izdelku?

Antiage krema Night Intervention Complex – nočna nega

Kako AIKON Night Intervention Complex pomlaja in odpravlja fotopoškodbe?

1. Povečuje sintezo kolagena 

Fotopoškodbe na koži nastajajo vsakodnevno, predvsem zaradi vpliva škodljivih okolijskih dejavnikov, med katerimi prevladuje sevanje sonca. Kompleks AIKON Night Intervention Complex poveča sintezo različnih tipov kolagena, vključno s tipom I. in III., ki so pomemben gradnik dermalnega ekstracelularnega matriksa.

2. Preprečuje razgradnjo kolagena 

Napredne učinkovine v kompleksu proti staranju zavirajo MMP (matriks metaloproteinaze), encime, odgovorne za razgradnjo kolagena ter izražanje vnetnih citokinov. Redna uporaba tako:

 • obnavlja elastičnost in tonus kože,
 • vidno odpravlja gube,
 • zmanjšuje globino gub,

ter s tem ponuja kozmetično alternativo dermalnemu polnilu.

3. Zmanjšuje preobčutljivost in zadržuje vlago 

 • Močna medicinska zelišča povečajo raven encimskih in neencimskih antioksidantov v koži, in sicer superoksid dismutaze (SOD), katalaze, glutation peroksidaze, vitamina E in C. 
 • Skrbno izbrani probiotiki pospešijo vzpostavitev homeostaze (ravnovesja) kože ter uravnotežijo njen mikrobiom. AIKON Night Intervention Complex sprošča napetost na koži in zmanjšuje njeno preobčutljivost. 
 • Kompleks vsebuje kakovostna, nekomedogena negovalna olja, omega 3+6 maščobne kisline ter posebna filmotvorna sredstva, ki zadržujejo vlago v koži vso noč. Redna uporaba izdelka zmanjšuje transepidermalno izgubo vode ter uravnovesi bariero kože.

Izdelek je primeren za vse tipe kože, še posebej pa ga svetujemo za: 

 • kožo s fotopoškodbami
 • kožo, ki je preveč izpostavljena sevanju sonca,
 • močno izražen relief kože in upadel tonus kože,
 • statične in dinamične gube
 • hipertrofijo epidermisa,
 • poškodovano bariero kože,
 • občutljivo in hiperreaktivno kožo.

AIKON Night Intervention Complex vaši koži da: 

 • občutek ugodja – vaša koža bo vidno mehkejša in bolj gladka 
 • dolgotrajno navlaženo povrhnjico
 • vidno zmanjšanje nagubanosti in globine gub,
 • večji volumen dermisa, saj poveča izgradnjo kolagena,
 • zmanjšanje atrofija dermisa, saj preprečuje razgradnjo dermalnega matriksa,
 • povečano antioksidativno zaščito kože, 
 • zmanjšano hiperreaktivnost kože ter obnovljeno kožno bariero,
 • uravnotežen mikrobiom kože ter enakomeren ten.

AIKON – znanstveno dokazano učinkoviti izdelki z  merljivimi učinki 

Aikon, »profesionalna« kozmetika je osredotočena na zagotavljanje vrhunske, znanstveno potrjene in strokovno preizkušene kozmetike najvišjega standarda kakovosti in učinkovitosti. 

AIKON izdelki so narejeni na podlagi dermodiagnostičnih meritev več kot 10.000 vrst kože, od tega so bili dermatološki, SPF in občutljivostni testi narejeni na 50 testirancih, od tega kar 25 alergikov. Vsi izdelki AIKON so plod lastnega znanja, neštetih ur, vloženih v analizo potreb kože, osnova pa vedno izhaja iz medicinskih znanj in znanstvenih publikacij. Formuliranje izdelkov izhaja iz predhodnih dermadiagnostičnih meritev in ne samo naknadnih učinkovitostnih meritev – ostala industrija ponavadi izvaja samo učinkovitostne študije, ne pa tudi predhodnih študij. 

V formulacije AIKON vstopajo samo učinkovine ki imajo znanstveno dokazano delovanje in v koncentracijah ki so podprte v znanstveni literaturi. Pri formuliranju se ne oziramo na trende, mnenja ali modo, temveč je naša edina osrednja točka le znanost. Vse naše delo, ravnanja in želje se podrejajo edini avtoriteti: potrebi vaše kože. 

Naša prioriteta so celostne potrebe vaše kože 

Osnovna prioriteta filozofije AIKON je celostni pristop do kože. V fokusu je koža in ne izdelek, zato celostna obravnava AIKON zajema dermodiagnostične meritve, linijo kozmetike in prehranska navodila, ki vzajemno delujejo za najbolj učinkovite rezultate na vaši koži.

AIKON kozmetična linija deluje po principu skinimalizma, kjer je manj zares več. Primarno so izdelki usmerjeni v preprečevanje prezgodnjega staranja, sekundarno pa so ciljno usmerjeni v določene problematike. S kozmetiko AIKON privoščite svoji koži strokovno, profesionalno in preverjeno terapijo, ki bo poskrbela za svež in pomlajen videz, vaši koži pa dala zdrav lesk.

Aikon Night Intervention Complex uporaba

Podrobnosti

Formulirano in narejeno v Sloveniji:

 • Sestavine najvišje kakovosti, ki jih redno preverjamo in testiramo 
 • Maksimalne, še dovoljene koncentracije učinkovin
 • Brez psevdoznanosti
 • Na podlagi znanstvenih raziskav in dognanj 
 • Primarno namenjeno dermatologom 
 • Brez dišav ali barvil 
 • Brez odvečnih sestavin 
 • Brez GMO (gensko spremenjenih organizmov)
 • Narejeno z izključno veganskimi sestavinami 
 • Brez parabenov, ftalatov, petrokemikalij, triklosana
 • Brez alergenih konzervansov, emulgatorjev in dišav
 • Prijazno mikrobiomu kože 

Izdelano v skladu z GMP (dobro proizvodno prakso) in ISO kontrolo kakovosti.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Katja Kerin_1
Težko bi izpostavila enega od izdelkov, ker so vsi nepogrešljiv del moje dnevne rutine. Lahko pa povem, da mi nočna krema poleg vsega še božansko diši po pečenih jabolkih s cimetom.
Katja Kerin Rozman
Mag. ekonomije
Spela Jeric_1
Kar nekaj časa sem iskala pravo kremo za moje težave. Dokončno so me za nakup kreme Aikon prepričale prijateljice.
Špela Jerič
Specialistka v službi za korp. komunic.
Katarina Drobnič_1
Blagovno znamko Aikon sem izbrala, ker je plod slovenskega znanja. Za uporabo sem se odločila zaradi dobrega svetovanja, ki sem ga bila deležna in tudi zaradi radovednosti. S kožo se dotlej nisem pretirano ukvarjala, saj je bila neproblematična in lepa. Dermodiagnostika pa mi je pokazala, da ni v tako idealnem stanju, kot sem mislila.
Katarina Drobnič Sterle
Mag. ekonomije

Ocena izdelka

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pogosta vprašanja

Night Intervention Complex je nočni kompleks s tarčnim delovanjem na odpravo fotopoškodb. Če nočni kompleks uporabljate kot dnevno kremo, priporočamo, da ga dopolnite z izdelkom, ki vsebuje zaščito pred sevanjem sonca.

Night Intervention Complex zavira nastajaje MMP encimov in s tem preprečuje razgradnjo kolagena in kolagen ščiti. MMP ali matriks metalo-proteinaze so skupina encimov, odgovornih za razgradnjo kolagena v dermisu. MMP se v koži aktivirajo zaradi sevanja sonca, zato priporočamo kombinacijo s kakovostno zaščito pred sevanjem sonca – Homeostasis Complex SPF25 za učinkovito zaščito dermalnega matriksa.

Hialuronske kisline se med seboj razlikujejo glede na velikost molekul, stabilnost ter način metabolne razgradnje. Vsaka snov, ki jo nanesemo na kožo, se začne po določenem času na koži razgrajevati. Način metabolne razgradnje oz. njeni metaboliti lahko povzročijo na koži vnetno reakcijo.
Cross-linked ali navzkrižno vezana hialuronska kislina je med vsemi hialuronskimi kislinami najstabilnejša. V estetski medicini jo uporabljajo kot dermalno polnilo ali filler. Njena metabolna razgradnja ne povzroča vnetnih reakcij. Cross-linked hialuronska kislina v Night Intervention Complex deluje kot filler, predvsem zaradi izjemnih kapacitivnih sposobnosti vlage, voluminizira vrhnje plasti kože in s tem zgladi mikrorelief kože in površino kože.
VMHK je visoko molekularna hialuronska kislina. Molekule so velike, ležijo na koži in ne prodirajo v kožo. Nastane hialuronski film, ki kožo vlaži na površju.
NMHA je nizkomolekularna hialuronska kislina. Majhne molekule penetrirajo nekaj mikronov v stratum corneum (vrhnji del vrhnjice) in vlažijo kožo. Če je katabolna, lahko njeni metaboliti, ki nastanejo pri razgradnji, sprožijo vnetje kože.

Spoznajte AIKON

AIKON je slovenska blagovna znamka, ki svoj slogan “Advanced Skin Therapy” uresničuje skozi učinkovito in celostno reševanje problematik kože. Aikonov celostni pristop je osebno prilagojen in predstavlja protiutež “one size fits all” rešitvam.

Razvoj izdelkov AIKON temelji na več kot 10.000 IN VIVO meritvah kože, ki dajejo izjemno natančen vpogled v različna stanja in potrebe kože. AIKON je prvi producent na svetu, ki formulira izdelke na podlagi obsežnih lastnih demografskih meritev in uvaja v profesionalni kozmetični sektor »EVIDENCE BASED« prakso, katere praktične odločitve temeljijo na relevantnih znanstvenih raziskavah, najnaprednejšem znanju ter merljivih rezultatih.

AIKON priporoča

 • 0.0/5
  23,60 
 • 5/5
  69,37 
 • 0.0/5
  23,49