Aikon key factor

Ključni faktor sinteze kolagena

Aikon rda

1250% RDA

Aikon vegan

Vegansko

Aikon advanced skin therapy

Znanstveno dokazani rezultati

Vitamin C 1000mg

23,60 

90 tablet
Special discount

posebna ponudba

Special free delivery

brezplačna dostava

vrhunska
kakovost

Send as gift

pošljemo kot darilo

Vitamin C, tablete s podaljšanim sproščanjem   

Obogatite svojo prehrano in polepšajte svojo kožo z AIKON Vitamin C! Ta pomemben vitamin sodeluje pri številnih biokemijskih procesih v organizmu, med drugim ima ključno vlogo pri nastajanju kolagena in varuje celice pred prostimi radikali. Tablete vsebujejo 1000 mg (1250% RDA) C-vitamina s podaljšanim sproščanjem, kar omogoča stalen dotok hranila za maksimalni učinek. Vsebuje bioflavonide in šipkov prah. 

Povprečna ocena
0.0/5
Aikon support chat
Imate vprašanje o izdelku?

Vitamin C 1000mg

Ključni vitamin za zdravje, lepoto in dobro počutje

1. Vitamin C je nepogrešljiva komponenta številnih procesov v telesu 

Vitamin C sodeluje v številnih biokemijskih procesih v organizmu:

 • pri delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej,
  pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni in kože,
 • povečuje absorpcijo železa,
 • zmanjšuje občutek utrujenosti in izčrpanosti,
 • obnovi reducirane oblike vitamin E. 
 •  

Povezava med prehransko vnesenim vitaminom C in nekaterimi fiziološkimi učinki pri ljudeh je znanstveno potrjena.

2. Osnova za tvorjenje kolagena 

Vitamin C igra ključno vlogo pri nastanku kolagena, proteina, ki daje koži oporo. Pomanjkanje C-vitamina povzroči nepravilnosti v sintezi kolagena in nastanek manj kakovostnega kolagena, ki koži ne nudi zadostne opore, kar se na zunaj kaže kot nastanek gub. Poleg tega je C-vitamin najpomembnejši vodotopen antioksidant. 

S povečanjem količine vitamina C v prehrani lahko prispevamo k boljši in zdravi koži ter zmanjšanju poškodb, nastalih z UV-sevanjem. 

Aktivna prehranska dopolnila so kot dodatna podpora ključnega pomena pri obravnavi specifičnih stanj kože. Uravnotežena prehrana sicer pripomore k zdravemu videzu kože, vendar v primerih, ko gre za reševanje specifičnih problematik kože to ne zadošča, prav tako nam ne daje zagotovila o količini zaužitih potrebnih snovi. 

To lahko dosežemo le s kontroliranim vnosom koži potrebnih snovi, kar nam omogočajo aktivna prehranska dopolnila, ciljno formulirana za kožo.

AIKON Vitamin C ima številne pozitivne učinke na vašo kožo, zdravje in dobro počutje: 

 • izboljša stanje dermisa,
 • zviša produkcijo kolagena,
 • zmanjša poškodbe (predvsem UV-poškodbe),
 • pospeši regeneracijo kože,
 • poviša imunski odziv kože (aktivacija imunskih celic).

AIKON – znanstveno dokazano učinkoviti izdelki z  merljivimi učinki 

Aikon, »profesionalna« kozmetika je osredotočena na zagotavljanje vrhunske, znanstveno potrjene in strokovno preizkušene kozmetike najvišjega standarda kakovosti in učinkovitosti. 

AIKON izdelki so narejeni na podlagi dermodiagnostičnih meritev več kot 10.000 vrst kože, od tega so bili dermatološki, SPF in občutljivostni testi narejeni na 50 testirancih, od tega kar 25 alergikov. Vsi izdelki AIKON so plod lastnega znanja, neštetih ur, vloženih v analizo potreb kože, osnova pa vedno izhaja iz medicinskih znanj in znanstvenih publikacij. Formuliranje izdelkov izhaja iz predhodnih dermadiagnostičnih meritev in ne samo naknadnih učinkovitostnih meritev – ostala industrija ponavadi izvaja samo učinkovitostne študije, ne pa tudi predhodnih študij. 

V formulacije AIKON vstopajo samo učinkovine ki imajo znanstveno dokazano delovanje in v koncentracijah ki so podprte v znanstveni literaturi. Pri formuliranju se ne oziramo na trende, mnenja ali modo, temveč je naša edina osrednja točka le znanost. Vse naše delo, ravnanja in želje se podrejajo edini avtoriteti: potrebi vaše kože. 

Naša prioriteta so celostne potrebe vaše kože 

Osnovna prioriteta filozofije AIKON je celostni pristop do kože. V fokusu je koža in ne izdelek, zato celostna obravnava AIKON zajema dermodiagnostične meritve, linijo kozmetike in prehranska navodila, ki vzajemno delujejo za najbolj učinkovite rezultate na vaši koži.

AIKON kozmetična linija deluje po principu skinimalizma, kjer je manj zares več. Primarno so izdelki usmerjeni v preprečevanje prezgodnjega staranja, sekundarno pa so ciljno usmerjeni v določene problematike. S kozmetiko AIKON privoščite svoji koži strokovno, profesionalno in preverjeno terapijo, ki bo poskrbela za svež in pomlajen videz, vaši koži pa dala zdrav lesk.

AIKON Vitamin C uporaba

Podrobnosti

Formulirano in narejeno v Sloveniji:

 • Sestavine najvišje kakovosti, ki jih redno preverjamo in testiramo 
 • Brez psevdoznanosti
 • Na podlagi znanstvenih raziskav in dognanj 
 • Brez GMO (gensko spremenjenih organizmov)
 • Narejeno z izključno veganskimi sestavinami 
 • Brez alergenih konzervansov, emulgatorjev in dišav

 

Izdelano v skladu z GMP (dobro proizvodno prakso) in ISO kontrolo kakovosti.

Mnenja zadovoljnih uporabnikov

Senta Frol_1
Aikon sem izbrala, ker so izdelki dovršeni, sestavine skrbno izbrane in dajejo moji koži vse, kar potrebuje. Izjemno pomembna mi je dobra zaščita pred soncem, zato je krema s faktorji zaščite nujen pripomoček v moji torbi. Poleg izdelkov za nego kože pa so esencialna sestavina mojega vsakdana tudi prehranski dodatki; vsakodnevno uživam vitamin C in Aikonov Woman, Essential Elements.
Senta Frol
Zdravnica
Katja Kerin_1
Poleg pozitivne izkušnje z izdelki me je prepričalo zelo poglobljeno znanje ustvarjalcev te znamke in celovit pristop k obravnavi kože. Z Aikon sem si prvič v življenju postavila rutino pri negi kože.
Katja Kerin Rozman
Mag. ekonomije
Spela Jeric_1
Aikonovi izdelki so podprti z znanostjo, so inovativni, izdelani na podlagi meritev in z rezultati, ki jih lahko vidiš.
Špela Jerič
Specialistka v službi za korp. komunic.

Ocena izdelka

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pogosta vprašanja

Tradicionalne farmacevtske oblike brez prirejenega sproščanja sprostijo učinkovino takoj, kar je pri C vitaminu neugodno, ker je vitamin C vodotopen vitamin. To pomeni, da se ves C vitamin, ki se takoj ne absorbira, izloči iz telesa preko urinarnega trakta. Kadar želimo v telo vnesti C-vitamin in ga v telesu tudi zadržati, moramo uporabljati obliko s postopnim ali podaljšanim sproščanjem. Podaljšano sproščanje poteka kontinuirano, daljše časovno obdobje. S podaljšanim sproščanjem dosežemo bolj konstantne koncentracije učinkovine v krvi.

Čistega C-vitamina je 97 %, 3 % je pomožnih sestavin.

1000 mg C vitamina na dan težko vnesemo samo z hrano. Ekvivalent je npr. 2 kg pomaranč, takšna količina sadja vsebuje veliko sadnega sladkorja, kar pa je neželeno. Poleg tega se iz sadja in zelenjave C vitamin takoj absorbira in hkrati izloči tudi iz telesa. Da bi lahko dosegli bolj konstantne in večje koncentracije učinkovine v krvi, potrebujemo obliko vitamina s postopnim sproščanjem. Vsekakor pa vitamin C kot prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo prehrano.

Spoznajte AIKON

AIKON je slovenska blagovna znamka, ki svoj slogan “Advanced Skin Therapy” uresničuje skozi učinkovito in celostno reševanje problematik kože. Aikonov celostni pristop je osebno prilagojen in predstavlja protiutež “one size fits all” rešitvam.

Razvoj izdelkov AIKON temelji na več kot 10.000 IN VIVO meritvah kože, ki dajejo izjemno natančen vpogled v različna stanja in potrebe kože. AIKON je prvi producent na svetu, ki formulira izdelke na podlagi obsežnih lastnih demografskih meritev in uvaja v profesionalni kozmetični sektor »EVIDENCE BASED« prakso, katere praktične odločitve temeljijo na relevantnih znanstvenih raziskavah, najnaprednejšem znanju ter merljivih rezultatih.

AIKON priporoča

 • 5/5
  69,37 
 • 0.0/5
  23,49