00
Dni
00
Ur
00
Minut
00
Sekund

Izkoristi Black Friday ponudbo!

Brezplačna poštnina nad 50€

O Aikonu

Lepota.
Morda je najbolj znano osnovno vprašanje v teoriji lepote, ali je lepota subjektivna – “v očeh opazovalca” – ali je le objektivna značilnost lepih stvari. Je pojmovanje lepega odraz naših vrednot? Zakaj si pri dojemanju lepega želimo, da se vsi strinjajo z nami? Ali lahko rečemo, da se ideja lepote vedno spreminja, resnična lepota nikoli ne zbledi, ampak živi v nas? Ali obstajajo objektivni standardi lepote? So lahko naš izgled, obraz, mogoče naša koža opredeljeni kot objektivni standard lepote?

Težko.

Pa vendar, če govorimo o koži, kot nekemu delu našega avatarja, katerega pogosto subjektivno lepotno opredeljujemo in vrednotimo glede na kulturno okolje in lastne vrednote ne moremo mimo pomena ohranjanja zdrave kože in moramo govoriti o objektivnih standardih za obravnavo kože.

In ravno ta izziv izoblikovanja objektivnega standarda znotraj obravnave kože je Nino Krajnc in Miloša Krajnca spodbudil k ustvarjanju blagovne znamke AIKON.

V želji po oblikovanju protiuteži »one size fits all« rešitvam kozmetične branže, ki v preveliki meri sloni na iluziji in praznih obljubah, je neoprijemljiva in nedokazljiva, se spopada s pomanjkanjem objektivnih standardov, ter trenutne lepotne rituale postavlja pred ohranjanje zdrave kože, sta v letu 2012 pod okriljem podjetja Be Aikon nastali blagovni znamki AIKON Advanced Skin Therapy in AIKON Academy.

Ustanovljene z namenom zagotavljanja celovitega nabora rešitev, ki implementirajo sistemski in znanstven pristop do obravnave kože in s tem izboljšujejo kozmetično prakso.

Prioriteta: profesionalno reševanje problematik kože v salonu in doma

AIKON kozmetičnim strokovnjakom predstavlja učinkovito in varno orodje za reševanje problematik kože, uporabniku pa omogoča izvajanje podaljšane nege doma ter z osebno prilagojenimi protokoli uporabe predstavlja optimalno rešitev različnih funkcionalnih problemov kože.

Razvoj izdelkov AIKON temelji na več kot 10.000 IN VIVO meritvah kože, ki dajejo izjemno natančen vpogled v različna stanja in potrebe kože. AIKON je prvi producent na svetu, ki formulira izdelke na podlagi obsežnih lastnih demografskih meritev in uvaja v profesionalni kozmetični sektor »EVIDENCE BASED« prakso, katere praktične odločitve temeljijo na relevantnih znanstvenih raziskavah, najnaprednejšem znanju ter merljivih rezultatih. Rešitve AIKON so plod slovenskega znanja.

Celovita obravnava kože: diagnoza je ključna za pravilno kozmetično obravnavo

V hitro rastoči kozmetični stroki prevečkrat srečamo le delne, ne dovolj strokovne rešitve, ki temeljijo na odpravljanju simptomov. Blagovna znamka AIKON je prva na svetu uvedla osebni, celovit pristop v kozmetični obravnavi in terapiji kože.

Osebni pristop vključuje dermadiagnostikoTM, avtorsko razvit poglobljen pregled vseh plasti kože, ter osebno prilagojen program terapije.

Program terapije sestavljajo:

  • ciljno usmerjena prehranska dopolnila,
  • medicinska kozmetika tako za profesionalno nego kot za podaljšano nego doma ter
  • smernice za priporočljiv življenjski slog glede na stanje kože.

Le tako lahko ponudimo prave strokovne odločitve, hkrati pa spremljamo rezultate napredka in jih z zanesljivimi meritvami tudi dokažemo.

» Smo proti zavajanju kupcev in manipulacijam. Marsikaj se resnično da doseči s kožo tudi neinvazivno, vendar je za to potrebno znanje, čas in sodelovanje stranke. Brez tega se ne da. Danes se na splošno govori o tem, česa v kozmetiki ni. Ni parabenov – paraben free, mineral oil free … Za AIKON bi lahko rekla da je lie free, torej brez laži. «

Nina in Miloš Krajnc

Kaj je medicinska kozmetika?

Medicinska kozmetika so visoko učinkoviti kozmetični izdelki s ciljno prilagojenim delovanjem za različna stanja in funkcionalne probleme kože kot so: akne, starajoča koža, suha koža, pigmentne nepravilnosti, rdečica in razdražena koža, z močnim poudarkom na kislinskih in kemičnih pilingih, kar še posebej omogoča doseganje odličnih korekturnih rezultatov na koži.

Vsi izdelki so proizvedeni po GMP standardu, brez GMO, brez sestavin živalskega izvora, brez parabenov, brez petro – kemikalij in niso testirani na živalih.

»Zaveza AIKON-a so resnični rezultati za stranke.«

Aikon Academy

AIKON Academy

Z namenom zagotavljanja nenehnega razvoja estetske stroke ter izboljševanja in izpopolnjevanja strokovnega statusa zdravnikov, medicinskega osebja, kozmetičark ter spa terapevtov blagovna znamka AIKON razvija lastno, neodvisno izobraževalno akademijo “Academy of Advanced Skin Therapy”. Akademija ustvarja nove profile strokovnjakov, ki uspešno zapolnjujejo vrzel med dermatološko in kozmetično terapijo.

Bodi ikona!

Ime blagovne znamke AIKON izhaja iz navdiha ikonografske lepote gejš in v japonščini pomeni ikona, ter tako z nazivom podjetja poziva: Bodi ikona! Minimalistična zunanja podoba odraža načelo formuliranja izdelkov: skrbno izbrane učinkovine s klinično dokazanim delovanjem v maksimalnih koncentracijah, brez odvečnih sestavin.

Z izbiro storitev in izdelkov AIKON svoji koži podarite izjemno izkušnjo in celovito rešitev za lajšanje sodobnih kozmetičnih kožnih težav.

AIKON priporoča

  • 5/5
    69,37